top of page

LOOPBAANBEGELEIDING

IMG_0544_edited.jpg

Goede loopbaancoaching kan zorgen

voor de eerste dan van de rest van je leven

Loopbaancheque_label.jpg

Wat is onze visie? Wat is ons doel?

Hoe kan je loopbaancheques aanvragen?

Bij IMPACT vertrekken we altijd vanuit een positief mensbeeld. De coachee staat steeds centraal. Dat wil zeggen dat we rekening houden met:

- De huidige specifieke (werk)omgeving (statuur/sector/achtergrond/...)

- Een open houding voor ieders persoonlijkheid, afkomst, religie, geaardheid, beperking,...

- Continue afstemming met de coachee om een lang termijn effect/visie na te streven (vertrouwelijk en faciliterend)

Ons doel van loopbaanbegeleiding is om je een nieuwe boost te bezorgen op arbeidsvlak en dus autmatisch ook in je privéleven. We leren even krtisch stil te staan bij de loopbaan. Om daarna met hernieuw plezier en vertrouwen terug aan de slag te gaan. Via een individueel begeleidingstraject met gesprekken en concrete tools brengen we jouw unieke loopbaanervaring in kaart. 

We geven je een beter inzicht in je eigen drijfveren en je ideale werkomgeving. Samen werken we een stappenplan uit en begeleiden we de toepassing ervan.

 

Extra meerwaarde bij IMPACT: Tijdens het proces geven we je ook de optie om gebruik te maken van onze vaardigheids-en persoonlijkheidsvragenlijsten als hulpmiddel om het zelfinzicht en de zelfsturing te bevorderen.

Kom ik aanmerking voor loopbaancheques?

Is loopbaanbegeleiding iets voor mij?

Hoeveel betaal ik voor loopbaancheques?

Het traject

Het totale traject duurt 4 tot 7 uur (excl. eventuele tussentijdse opdrachten) en die kunnen, in samenspraak met de coachee, gespreid worden over 1 jaar. Dit om de coachee zo effectief mogelijk te begeleiden in de uitwerking van zijn plan.

STAP 1 Kennismakingsgesprek (KOSTELOOS)

Om de vraag vraag helder te krijgen

(“Wie ben ik?”, “Wat kan, ken of wil ik?”, “Waar kan ik ondersteuning gebruiken?”, “Hoe kan ik mijn doel bereiken?” en “Welke competenties heb ik nodig?”)

STAP 2 Het intake-gesprek

Door middel van reflectievragen brengen we die loopbaancompetenties in kaart. Hierbij staan ook de wensen, waarden en normen van de deelnemer centraal. Het Plan van Aanpak wordt dan verder verfijnd zodat de coaching een heldere doelstelling heeft.

 

STAP 3 Het verdiepingsgesprek

Een concreet uitgewerkt plan van aanpak wordt omgezet in de praktijk. 

De voortgang wordt geëvalueerd en bijgestuurd indien nodig.

 

Stap 4 Nazorg

bottom of page